Ezek is érdekelhetnek

A békés karácsony a jó talppal kezdődik!

Fenyőfavásárlás kényelmesen

Mindössze egy frekventált helyet kell keresnünk a lakásban, ami lehet a nappali egyik asztalkája, a konyhapult, egy alacsonyabban elhelyezkedő polc, vagy egy jól látható sarok. Fenyőfa helyett mini, már 30-40 cm-es cserepes növényt is állíthatunk. Ilyen a cukorsüvegfenyő vagy a mini boróka, melyet állítsunk fehér, arany, vagy piros színű kaspóba, és díszítsük fel, mint egy rendes karácsonyfát! Díszekből is a kisebbeket vegyük, a nagyobb gömböket a fácska sem bírja és nem is mutat jól.

Állítsunk a kompozícióba egy második típusú növényt is, lehet ez Capsicum, vagy más néven díszpaprika, amelynek színei tökéletesen illenek a szenteste hangulatába. De választhatunk még karácsonyi kaktuszt, mikulásvirágot vagy bármilyen, számunkra kedves növényt, amelynek virágszínei illenek a gömbdíszekhez. Szórjunk szét mécseseket is, hogy a gyertyák fénye még bensőségesebbé tegye a hangulatot.

Ugye milyen egyszerű? És a jó hír az, hogy igazán pénztárca kímélő is.

Itthon is egyre nagyobb divat a grincsfa, vagy grincsfenyő. Ez az amerikai karácsonyi mesékben megjelenő, az ünnepet ki nem állható Grincsről kapta a nevét, akinek a szíve, mesehősről lévén szó a végén csak meglágyul.

Lopjunk hát mi is otthonunkba egy kis ünnepi különcséget egy bohókásan ferde grincsfával! Ez a jellemzően 40-50 cm magas, így asztalon is kényelmesen elférő dísz hagyományosan zanótvesszőből készül de még szebb, ha valamilyen cserepes mini örökzöldet választunk hozzá. A lényeg, hogy a szorosan összekötözött mű kunkori manósipkát formázzon! Ehhez  a törzshöz erősített tartósabb drótra és egy köteg szép zsinórra lesz szükségünk. Ha fácska formáját kialakítottuk jöhet a díszítés: kerülhet rá szalag, rövid izzósor, pár apróbb dísz, a végére pedig egy méretesebb gömb.

Garantáltan minden vendégünk arcára mosolyt csal majd!