Ezek is érdekelhetnek

A békés karácsony a jó talppal kezdődik!

A mikulás nem meztelen

Legjobb anyukának – Mikulásvirág

A legkedvesebb ajándék karácsonykor a változatos piros – és ma már fehér, sárga, pöttyös és foltos – színekben pompázó mikulásvirág. Kinek is adhatnánk jobb szívvel, mint a legjobb anyukának a világon? Évről évre meglephetjük vele, hiszen egyre több új és érdekes színt készítenek belőle. Ráadásul különleges levelformájának hála akkor is igazán szép, ha éppen nem díszítenek színes “virágai.

Kritikus anyósnak – Karácsonyi kaktusz

A Schlumbergera különleges ajándék, még a legkritikusabb emberek szíve is biztosan megenyhül tőle. Elég nehéz olyan jól tartani, hogy újra és újra virágokat hozzon, de egy tapasztaltabb hobbikertésznek gyerekjáték. Lepjük meg vele kritikus anyósunkat, hogy jókat cseveghessünk vele, amikor kifaggatjuk tartásának titkairól.

Kedvenc barátnőnek – Phalaenopsis

A lepkeorchidea stílusos ajándék, és hosszú heteken keresztül virágzik. Tartása könnyű, még virág-analfabéta barátnőnk is könnyen elboldogul vele. Csak annyit kössük a lelkére, hogy világos, de nem tűző napos ablakba tegye, hetente egyszer lágy vízbe áztassa be pár percre a cserepét, és kéthetente a vízhez adjon egy kevés tápoldatot is. Kedvenc orchideánk ráadásul rengeteg kedvenc színben kapható, így ha több kedvenc barátnőnk lenne, úgy mindet megajándékozhatjuk 😉

Kedves kolléganőnek – Korallvirág

Nagyon figyelmes dolog gondolni kollégáinkra, irodai asztalszomszédunkra is az ünnep alkalmával, de nem költhetjük el az összes félretett pénzünket sem. Kedvenc kolléganőinket lepjük meg korallvirággal, ami igazán pénztárcakímélő megoldás, mégis mindenki örül neki. Piros virágai és vastag bőrszerű levelei pedig az ünnepi dekorációba is tökéletesen passzolnak.

Szigorú főnöknőnek – Anthurium

Szó szerint igazi meglepetés flamingóvirágot adni szigorú főnökünknek. Nincs hozzászokva az ilyen díszes ajándékokhoz, így biztos elkönyvelhetünk egy jó pontot. Talán év végéig megkímél a plusz feladatoktól, és mivel az Anthurium sokáig virágzik, a januárt is sikerrel kezdjük. Ne felejtsük ellátni gondozási tippekkel, ha kell, ajánljuk fel segítségünket!