arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up arrow-special chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up book bulb bus cart check checklist clock cursor database disable download email email2 email3 facebook fax flower glasses hand-flower heart info info-full instagram lock meal pen percent percent-outline phone phone2 pin pin map-pin play play-full play-simple print requirements-light requirements-temprature requirements-vapor requirements-water search shop sprinkler test-tube-leaf trash oazis eatable wind fragrant herb hungarian-product nutrient-solution rare-product special-ground-req toxic winter-proof service1 service2 service3 service4 service5 service6 ornamentals1 ornamentals2 ornamentals3 ornamentals4

Gyümölcsös kert

Termesszünk otthon!

Ezen az oldalon kedvenc gyümölcstermő fáinkat, cserjéinket gyűjtöttük össze.

 

Prémium szerves zöldség trágya, 1,5 kg
2490 Ft
Prémium szerves eper és bogyós trágya, 1,5 kg
2490 Ft

Gyümölcsfák: Átfogó fajtaajánlás

Gyümölcsös

A kertészetben nézelődve zavarba ejtő és nehéz lehet a választás: pontosan milyen gyümölcsfákat ültessünk. Természetesen ezt rengeteg egyedi változó befolyásolja, mi most mégis megkísérlünk általános iránymutatást adni.

A konténeres gyümölcsfák előnyei

Gyümölcsös, Konyhakert és veteményes

Az ősz sok kertész számára egyet jelent a gyümölcsfák ültetésével. Ennek leggyakoribb módja a szabadgyökeres fák vásárlása mely ellen legalább annyi érv szól, mint mellette. Egyre népszerűbbek azonban a konténeres gyümölcsfák. Meg is mutatjuk, miért.

Gyümölcsök az egészségünkért

Gyümölcsös

A saját kertben termesztett gyümölcs a legfinomabb! Könnyen hozzáférhetünk, hiszen csak pár lépést kell tenni érte. Biztosan tudjuk, hogy milyen vegyszerrel és mikor kezeltük, vagy épp nem kezeltük. A gyümölcsök a finom ízek mellett az egészségünkre is kedvezően hatnak.

Mindent a szabadgyökeres gyümölcsfákról!

Gyümölcsös

A gyümölcs telepítésének kétségtelenül a legolcsóbb módja szabadgyökerees gyümölcsfák ültetése. Összeszedtünk hát mindent, amit tudni érdemes róluk.

Gyümölcsfák nyári metszése

Gyümölcsös

Főleg a nagyobb fák megmetszése nyáron is igen előnyös lehet. Nézzük, hogy miért!

Gyümölcsfák: a tavaszi permetezés

Gyümölcsös

Ha vannak gyümölcsfáink, akkor tavaszi teendőink legfontosabbja a lemosó permetezés. A ma kapható eszközökkel ez gyorsan és könnyen elvégezhető. Mi egy olyan megoldást ajánlunk, amellyel vesződség nélkül védhetjük meg bármely gyümölcsfánkat vagy cserjénket.

Gyümölcsfák: A meggy

Gyümölcsös

A meggyfa szinte minden talajtípuson eredményesen termeszthető, és azon felül, hogy gyümölcsének felhasználása sokoldalú, fájából jó minőségű bútorfa készül. Egyes fajtái díszfaként tarthatók, hisz virágzás időben mesés látványt nyújtanak.

Gyümölcsfák: a körte

Gyümölcsös

A körte szélvédett fekvésben, tápdús, gyengén meszes talajokon jól terem. Száraz, sovány homokon vagy nagyon kötött, erősen meszes talajokon rövid életű, és gyümölcse nem lesz olyan ízletes, mintha tápdús talajon állna.

Gyümölcsfák: a cseresznye

Gyümölcsös

A finom, ropopós cseresznye sokak kedvenc gyümölcse. Kifejezetten egészséges, szép és ízletes gyümölcs, nem véletlen, hogy az ókorban az istenek eledelének tartották. Tavaszi virágzása legalább olyan lélegzetelállító, mint gyümölcsének mennyei íze.

A folyton termő gyümölcsös

Gyümölcsös

Ahhoz, hogy egész évben friss gyümölcs kerülhessen a családi asztalra, érdemes átgondolni, hogy az adott gyümölcs melyik fajtáját érdemes ültetnünk. Egy ügyesen kialakított gyümölcsös – időjárástól függően – május közepétől akár az első fagyokig teremhet.

Gyümölcsfák: A kajszi

Gyümölcsös

A magyar kajszi több fajtája öntermékeny, és június közepétől nyár végéig csodálatos ízű gyümölcsöt ad. A legtöbb fajta ősszel elérhető a kertészetekben, bár a vásárlók hamar szétkapkodják az októberi ültetési szezonban.

Gyümölcsfák: Az őszibarack

Gyümölcsös

Ha ügyesen választjuk meg az ültetendő fajtákat, akkor 4-5 fával “futószalagot” szervezhetünk, és akár három hónapon át is fogyaszthatjuk az őszibarack ízletes gyümölcseit.

A legfinomabb bogyósok

Gyümölcsös

Kertünk legfinomabb gyümölcseit nem biztos, hogy magasra növő, nehezen elérhető ágakon kell keresnünk. Számos bogyós cserje hasonlóan finom termést hoz, és sokszor gondozásuk is lényegesen egyszerűbb.

Egész évben ízletes gyümölcsök – főzzünk lekvárt!

Gyümölcsös, Otthoni praktikák

A lekvárfőzés nem egy bonyolult dolog, a teljesen kezdő gyümölcsszüretelők is könnyedén megbirkózhatnak vele.

Gyümölcsfák: A füge

Gyümölcsös

A füge 3-4 m magas bokrot nevel, és mivel féltrópusi növény, meleg, napsütötte, szélvédett helyre, délre néző falak elé kell ültetni. Talajban nem válogat, megnő a sziklás, száraz talajokon is.

Gyümölcsös: a goji bogyó

Gyümölcsös

Egyre gyakrabban hallhatjuk, hogy kifejezetten bogyója miatt ültetnek gojit a konyhakertbe.

Gyümölcsös: a málna

Gyümölcsös

A legrégebben gyűjtött gyümölcsök közé tartozik a szeder és a málna, hiszen ősidők óta ismert gyümölcstermő vadnövénye a mezőknek, ligeteknek.

Gyümölcsös: a szeder

Gyümölcsös

A legrégebben gyűjtött gyümölcsök közé tartozik a szeder és a málna, hiszen ősidők óta ismert gyümölcstermő vadnövénye a mezőknek, ligeteknek.

Miért imádjuk a citrusféléket?

Mediterrán növények

Kertészeti vásárlásainkból sokan térünk haza kumkvattal, citrommal, mandarinfélékkel vagy lime-mal, és első nyáron élvezzük is saját termésünket.

Gyümölcsfák: a birs

Gyümölcsös

Az illatos gyümölcséről ismert birssel a legtöbben birsalmasajt formájában találkoznak, pedig egy igen hálás, sokoldalúan felhasználható, és könnyen termő gyümölcsről van szó.

Gyümölcsös: a ribizli

Gyümölcsös

A ribizli különleges édes-savanykás íze miatt kiválóan alkalmas szörpök, dzsemek, mártások, desszertek készítéséhez, és isteni fagylaltot is készíthetünk belőle. Nevelése sem túl bonyolult feladat.

Gyümölcsfa vásár

Konténeres és szabadgyökeres

Legnépszerűbb gyümölcsfáink

Bosc kobak
Vilmos
Conference
Packham,s Triumph
Linda
Érdi nagygyümölcsű
Van
Szomolyai fekete
Érdi bőtermő
Érdi jubileum
Meteor korai
Cigánymeggy 59
Redhaven
Early Redhaven
Cresthaven
Mariska
Ford
Mandula kajszi
Gönci magyar kajszi
Ceglédi Piroska
Ceglédi óriás
Ceglédi bíborkajszi
Ceglédi arany
Gála
Jonagold
Jonagored
Jonathan M41
Egri piros